Založ si blog

Dnes som si zarobila 28 €. Vy koľko?

Dnes som si naozaj zarobila 28 €, neveríte?

Dovolenkujeme. Dopoludnie sme trávili tak relaxačne v domácom prostredí a po obede sme sa vybrali na farmarské trhy. A ako to už chodí, muži sa pozbierajú nech idú kdekoľvek oveľa rýchlejšie ako ženy. Môj nie je výnimka. V ruke taštička s dokladmi a kľúčmi, v druhej výťah a dupkal, kde som, prečo sa neponáhľam, prečo stále musí čakať a pod. Chcela som, naozaj. Prebehli posledné úpravy, pohľad do kabely, mobil do ruky a už som letela cez vchodové dvere, chtiac skrátiť čakanie aspoň o dve sekundy. Boli to drahé sekundy. Čo čert nechcel, moju šikovnosť podporil prievan… pribuchol dvere aj s kľúčmi z vnútornej strany.

Až vo výťahu zo mňa vyletelo: „bože, kľúče ostali v zámke.“

Skoro ma preklal pohľadom v tom úzkom priestore výťahu, ktorý je viac na zoznamovanie v úzkom kruhu ako na sťahovanie nábytku… a bolo po dovolenkovej nálade.

Po obhliadke farmárov, farmárok a ich produktov meter vzdialení od seba, sme nasmerovali kroky k autu, aby išiel každý svojou stranou. Muž do banky a ja do kľúčovej služby.

Našťastie dverový majster bol hneď k dispozícii a o desať minút pred našimi vchodovými dverami. Akýmsi zakriveným plechom boli dvere otvorené dokorán do bytu hádam za tri minútky.

Poprosila som ho aj o servis vložky tak, aby sa dali dvere otvoriť aj keď v nich ostane zabuchnutý kľúč a spýtala sa, čo to bude stáť.

– Núdzové otvorenie 20,– €, servis 8,– €, ale keď si dávate urobiť aj servis, otvorenie vám dám za 17,– € plus 8,– €, teda spolu 25,– €.

Majster kľučiar mi oznámil, že vložku a kľúč musí zobrať na prevádzku a tam to prerobiť. Súhlasila som, veď plán na popoludnie som mala úplne rozbitý. Pri odchode som ho poprosila, aby mi doniesol aj bloček. A to som nemala robiť.

– Chcete aj bloček?

– Áno, chcem.

Prišiel o niekoľko minút a ďalších pár minút robil montáž zámku. Kým sa zvŕtal okolo dverí, ruky mi ťahalo k bločku na poličke pri dverách.

Stalo na ňom:

núdzové otvorenie 15,– €

doprava 5,– €

servis US 8,– €

zdaniteľné 28,– €.

Už som nebola nahnevaná na seba, ani ma nemrzela moja nedôslednosť, ale nedodržanie princípu v podnikateľskom prostredí. Škoda, že táto firma nemá v meste konkurenciu. Ak zákazník je na ňu odkázaný, stanoví si podmienky, aké jej vyhovuje. Nuž, nedala som cash platbu priamo do vrecka bez zdanenia, zaplatila som o 3 eura viac na daň pre podnikateľa, akých je na Slovensku ako na polí klasov.

Nie nadarmo sa hovorí: aký pán, taký krám. Ja by som dodala: aká vláda, taký podnikateľ.

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216940x
Priemerná čítanosť článkov: 3144x

Autor blogu