Založ si blog

Referendová sopka

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná.

Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia kalamita, vlaky budú meškať iba desať minút. Tí, ktorí musia do práce, budú musieť prispieť k rastu národného dôchodku… , aby sme si všetci postupne ujedali zo spoločného koláča.

Koperník svoje tvrdenie nezmení a Pytagorova veta ostane aj naďalej v tvare a2 + b2 = c2. Najbohatší muž sveta ostane na prvej priečke… a Slováci budú môcť zhodne konštatovať, že im zo spoločnej kasy ubudlo.

Chcem povedať, že budem nesmierne šťastná, že referendová sopka v nedeľu utíchne. Je prvá svojho druhu na našom území a jej lobby bolo až, dovolím si, tvrdiť agresívne. Na ten počet lesbičiek a gejov (nepatrnú menšinu), ktorá u nás žije mala na naše pomery prisilné lobby a rozčerila hladinu pokojného spolužitia až do úplného bahna. Hnus. Nech prišla z ktorejkoľvek svetovej strany, prišla z dobre platených miest a ja pevne verím, že gro zdravého sedliackeho rozumu sa nedalo opiť vôňou západu a mocou peňazí a tvar rodiny ostane nemenný.

Realita dneška

21.02.2015

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

Vysokoškolský biznis

16.01.2015

Nech sa v spoločnosti objaví akákoľvek kauza, rozčerí hladinu verejnej mienky a utvorí dva tábory. Kauzička spoločnosti DAMON, ktorá hľadá ekonóma – logistu uviedla v inzeráte zoznam škôl, z ktorých by stanoveným podmienkam nevyhovel absolvent masmediálnej komunikácie, sociálnej práce či environmentálneho manažmentu. Inzerát rozčeril verejnú mienku; na jednej [...]

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216763x
Priemerná čítanosť článkov: 3141x

Autor blogu