Založ si blog

Z dielne Majstra istôt

17. november už nebude iba Dňom boja za slobodu a demokraciu, ale aj Dňom zavedenia vlakovej prepravy s nulovým cestovným. Deň boja za slobodu a demokraciu je výročie, ktorého zmysel a význam by si mali pripomínať všetci občania. Deň zavedenia vlakovej prepravy zdarma (DZVPZ) iba vybrané skupiny spoločnosti.

Deň zavedenia vlakovej prepravy zdarma je zúfalým pokusom neprehrať v najbližších voľbách. Po neskutočnom počte neistôt, ktoré sa valili a valia na všetkých nás a majú rôzne podoby nastal čas, aby prvá konkrétna sociálna istota nadobudla pohybujúce sa obrysy po koľajniciach všetkých smerov a zaniesla novinu veľkorysosti do všetkých kútov krásneho, ale deprimovaného Slovenska. Novina bude na svojich krídlach niesť aj bonus, vlakové zľavy pre robotníkov. Mňa by však zaujímala iná vec, „kde budú tí robotníci za prácou cestovať?“

Nestačíme sa čudovať a z dielne toho istého Majstra istôt prichádza ďalšia istá novinka a to preplácanie časti plynu (PČP). Časť plynu sa bude preplácať veľmi zraniteľnej skupine, najchudobnejšej vrstve obyvateľstva.

Tieto dve ISTOTY majú konkrétne obrysy a smerujú ku konkrétnym adresátom. Ich odosielateľom je JEDINÝ všemohúci. Aké jednoduché bude o necelé dva roky dať svoj volebný hlas JEDINÉMU, ktorý načrel na dno mešca, do ktorého prispievajú všetci a ktorý svojim ovečkám v čase svojej núdze nadelil k senu trochu ovsa.

Dňu zavedenia vlakovej prepravy zdarma nepredchádzal žiaden prieskum, nerobili sa žiadne štatistické výpočty, ani analýzy… nič, čo by svedčilo o serióznosti ekonomického nápadu hodného pozornosti. Ide skutočne iba o zúfalý pokus šitý horúcou ihlou a udržať si moc v rukách ešte nejaký ten rok. Prehra je sviňa vec. Kto nezažil, nepochopí.

Z charakteristiky jeho mena mňa osobne desí jedna veta, citujem: „Čo začne, to aj dokončí“.

Máme po chlebe. Škoda, že mňa sa netýka ani jedna z tých istôt.

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216321x
Priemerná čítanosť článkov: 3135x

Autor blogu