Založ si blog

Keď kňaz schybí. ..

Dlho som sa zdráhala písať na tému Kuffa, lesbičky, gejovia, homosexualita… . Prečítala som takmer všetky príspevky na blogoch, i komentáre k ním a napokon predsa napíšem, v čom je vlastne problém. Nech sa na Slovensku odohrá čokoľvek, verejnosť zaujme dve pozície; buď strčí hlavu do piesku alebo začne kričať. V prípade pána Kuffu začala kričať.

Kričať preto, lebo pán Kuffa zastáva v RKC váženú a dôstojnú funkciu, požíva autoritu, úctu a priazeň svojich ovečiek a obdiv širšej verejnosti bez ohľadu, do ktorej cirkvi obdivovateľ patrí. Jeho skutky, ktoré robí sú záslužné a v našej spoločnosti v súčasnosti veľmi potrebné. Ruku na srdce, kto z vás by urobil pre bezdomovcov, homosexuálov, narkomanov, chorých a chudobných toľko, koľko on? Asi nikto. Títo ľudia sa buď vlastnou vinou alebo vinou iných dostali na okraj spoločnosti, on nad nimi rozprestrel krídla a ukazuje cestu z temnoty na svetlo. Koľko ľudí si doteraz všimlo jeho záslužné činy? Koľko blogov sa napísalo? Na odpoveď by možno stačili prsty jednej ruky.

Okrem tejto krajnice a spodiny pán Kuffa pozná aj model tradičnej rodiny, mama, otec a dieťa, nevynímajúc prirodzenú reprodukciu rodiny. On a väčšina z nás vie, že model klasickej rodiny sa ostatných pár rokov až príliš napadne blíži ku spomenutej krajnici. Možno pozná do detailov život rodín svojej farnosti, pozná príčiny úpadku a vie predvídať, aké budú následky. A nie sme ďaleko od pravdy, keď hodnotíme celú situáciu ako morálny a mravný úpadok spoločnosti aj my ostatní občania, nielen on.

Videla som to nešťastné video, slová nehľadal, slová boli úprimné a išli priamo zo srdca… ale som presvedčená, že chcel povedať niečo úplne iné. Chcel povedať to, aby sa morálny a mravný úpadok spoločnosti a rodiny zastavil a ak to nie je možné, aby sa aspoň zmiernil.

Rodina je základnou jednotkou spoločnosti a ak sa má úpadok spoločnosti zastaviť alebo zmierniť je potrebné z temnoty na svetlo ťahať rodinu, teda spoločenstvo mamy, otca a detí. Tým by sa zlepšila situácia v spoločnosti.

Keďže každá udalosť má mnoho príčin, načrime hlbšie a nájdime príčiny úpadku rodiny. Sú nimi: zničená ekonomika krajiny, nezamestnanosť, chudoba, život na dlh, prázdna a neistá budúcnosť, disharmonické rodinné vzťahy, alkoholizmus a iné závislosti, nedôvera vo vlastné sily založenia rodiny a výchovy detí, choroby, domáce násilie… .

Ja sa domnievam, že pán Kuffa je jedným zrnkom v kope piesku. Zmenu, aká by sa žiadala, aby sa zmiernil úpadok spoločnosti jedno zrnko nestačí, ale kopa piesku pohne horou. O tom som presvedčená. Možno práve preto, že nemá žiadnu podporu zo strany verejných a štátnych inštitúcií, pán Kuffa jednoducho zlyhal vo svojich vyjadreniach. Naozaj boli nešťastné. Lesbičky či gejovia nie sú genocídou nášho národa, tu treba hľadať kdesi inde. Lesby a gejovia sú súčasťou našej spoločnosti a dokážu rozdávať lásku a majú rovnaké práva žiť dôstojný život pod vplyvom svojej orientácie ako ostatní, len nedokážu prirodzenou cestou zachovať ľudský rod… a v tom bola podstata nešťastne vyslovených slov veľkého kňaza.

Ak bude mať partnerstvo či manželstvo muža a ženy isté základy budovania rodiny (ktoré zabezpečuje spoločnosť) som presvedčená, že k tomu nedôjde a pochodeň zachovania rodu si každý v láske zaseje do svojho potomstva a lásku odovzdá… a urobí to veľmi rád.

Preto nesúďme, lebo budeme súdení.

A na záver už iba slovo pre pána Kuffu. Ste autoritou veľkej komunity, ktorej odovzdávate veľa času, lásky a energie. Vaše názory však zaujímajú oveľa širšie okolie a to pozorne počúva vaše slová a sleduje vaše kroky, preto je občas potrebný servítok pred ústa alebo aspoň zjemnenie rétoriky.

… a pre ostatných, aby chápali prečo vzniklo toto video, ale to si už pomôžem slovami Lukáša Krivošíka: „…Nepovyšujme homosexualitu na os, okolo ktorej sa má točiť zemeguľa. Také niečo nie je ani v záujme gayov a lesbičiek…“

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná a neštandardná, odpovedal Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216795x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Autor blogu