Založ si blog

Utvorte koridor k bezproblémovému zvoleniu prezidenta

Pred desiatimi mesiacmi som sa zamýšľala nad funkciou prezidenta so statusom štátnik. Bola to analýza prezidentskej funkcie a hláv v nej pôsobiacich. Od nežnej revolúcie sa v nej vystriedali traja muži. Keďže iba štvorlístok prináša šťastie, dovolím si povedať ešte niekoľko slov k chýbajúcemu lupienku do štvorlístka. Je to funkcia vážna, dôstojná a zodpovedná. Možno práve preto sa o post slovenského prezidenta uchádza toľko kandidátov ako nikdy v dejinách. Vieme dobre, že ide o funkciu s malými právomocami. Štátnika mať nebudeme. Budeme mať hlavu štátu s funkciou prezident s veľkými právomocami…, ale k tomu až v závere.

 

Téma prezidentských volieb a kandidátov na kreslo prezidentského paláca rezonuje v každom kúte krajiny a aj medzi Slovákmi žijúcimi v zahraničí. Aj hrdá Slovenka, žijúca v Barcelone sa oprela o biblické „Proste a bude vám dané…“. Tentokrát o letenku na zvolenie Roberta Fica za nástupníka trónu. Ako málo stačí k popularite a vzťahom… . Poďme pekne po poriadku.

 

Posledným, kto ohlásil svoju kandidatúru bol náš všeľudový Fico. Nechcem byť zlým prorokom, ale opäť mi schádza na um výrok z Biblie: „poslední budú prví“. Dnes sa chcem zamyslieť prečo? Hovorí sa, že vrana k vrane sadá a ľudová múdrosť má vždy pravdu. Uvažujme spoločne. Fico potreboval a potrebuje silnú stranu. Silná strana potrebuje silného vodcu. Každý súdny človek si vie veľmi dobre predstaviť, kto zastáva všetky významné i bezvýznamné štátne a verejné funkcie. Sú to smeráci. Ochraňuj nás pane, aby smeráci spáchali smrteľný hriech a nevolili svojho chlebodarcu.

 

Pred niekoľkými dňami som mala možnosť precestovať naprieč republikou a čuduj sa svete, naše cesty sú bohato dozdobené bilbordmi s akýmsi zlodejom. Zlodej v prezidentskom kresle. Taká hanba. Prezidentovi treba vzdať úctu… a vraj zlodej pripravený rozpredať Slovensko. Niekto sa asi pomýlil, už je dávno rozpredané. Z toho mi vyplýva jediné, všetci zlodeji budú voliť Fica a na tých bilbordoch nezosmiešnili Fica, ale seba. Zlodeji Slovenska. Pravdou predsa je, zlodej kričí, chyťte zlodeja… .

Slovensko bolo odjakživa krajinou agrárnou. Vidiek bol, je a bude voličskou základňou a to Fico dobre vie. Preto tak veľmi prejavuje priazeň pospolitému ľudu. Preto na zhromaždeniach s občanmi obdivuje ich životaschopnosť z 390 eurového dôchodku. Preto vzdáva úctu pracujúcim v závodoch zahraničných investorov, ktorí dokážu žiť z priemerného platu pod 550 € mesačne alebo minimálnej mzdy. Fico je potvora, vie udrieť klinec po hlavičke. Tak bude týždeň pred voľbami. 8. marca vzdá hold ženičkám pri príležitosti MDŽ, vyzdvihne ich bohabojnosť, pokoru, neschopnosť sa rúhať a nebojácnosť byť chudobnými… a celé Slovensko zmäkne ako maslo. Maslo na hlave.

 

Istoty, volebný slogan Fica, ktorý s ním pôjde do hrobu. Pravé istoty národa tvoria dane a smrť, to povedal múdry Franklin. Fico nikdy neklamal slovenský národ, dane zvýšil a úmrtnosť národa sa pomaly, neprestajne a sústavne zvyšuje tiež… . Ak po ohlásení kandidatúry na post prezidenta republiky tvrdí, že nerozšíri kompetencie prezidenta, tiež hovorí pravdu. Je nespravodlivé, ak sa v radoch Slovákoch nájde čo i len jeden pochybovač. Všetky kompetencie už má. Má justíciu, má parlament, má vládu, má políciu… , chýba mu len kompetencia hlavy štátu. Načasované ako na hodinkách za niekoľko tisíc euro.

 

Dane a smrť, nikto k tomu nemal bližšie ako bohabojný vidiek. Vidiek sa rúhať nemôže a ostatní, buď „leniví“ alebo pohodlní sa musia prispôsobiť. Inými slovami, leniví a pohodlní sú tiež ficovoliči. V nádeji na lepší zajtrajšok neuvedomujúc si, že nádej neexistuje.

 

Prezident je funkcia volená občanmi republiky. Slovensko nikdy nebolo demokratickou krajinou. Demokracia je vláda ľudu pre ľudí. Neviem ako vy, milí čitatelia, ale ja som nikdy v postnežnorevolučnom období nepostrehla, aby išlo o vládu pre ľud. Ľud skrývajúci sa za istoty režimu vždy uvoľnil cestu určitej skupine občanov, určitej strane. Vyvolenej strane.

 

P. S. Spoločnosť a v nej žijúci ľud nepotrebuje vodcu. Spoločnosť a v nej žijúci ľud potrebuje služobníka! Ja si neviem predstaviť Ficu ako služobníka.

Na dovysvetlenie: vie si niekto predstaviť, ako prezident Fico vracia zákon, ktorý schválil smerácky parlament…? Ja nie!

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216831x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Autor blogu