Založ si blog

Nepremožiteľná sila vládcu

V minulosti sa hovorilo, že farár, učiteľ a notár boli najváženejší ľudia v obci, v meste. Dnes je to iba ozvena minulosti. Áno, boli. Dnes každý pozná taxikárov, policajtov, mafiánov, modelky, herečky a politikov.

Už dlhšiu dobu sledujem politickú, ekonomickú, hospodársku sféru a podtónom sociálna istota, ktorá sa pred voľbami škerila na päť miliónový národ na každom kilometri od severu po juh a od západu na východ. Podtón sociálnej istoty nechám tým, ktorí čakajú, ktorí volajú „dajte nám prácu, my chceme pracovať“. Sakra, prečo mňa nenaučili rodičia čakať na prácu, čakať na peniaze? Prečo systém, v ktorom som vyrastala bol nastavený tak, že povinnosťou každého bolo pracovať. HANBOU bolo nepracovať. Hádam aj pod čiernu zem by sa tí nezamestnaní boli prepadli, keby o nich niekto hovoril, že nepracujú. Celou dedinou by sa bola niesla ozvena, že je príživník… a dnes? Hľa, v dedine je pol na pol, príživníkov a dráčov, ktorí robia kde sa dá hoc aj za minimálnu mzdu, len aby zarobili a ostatní od rána do večera, ba i po víkendoch, len aby sa poprepletali pomedzi tie nezmyselné zákony, ktoré sú nastavené skôr ako pasca na podnikateľov, nie ako zákony, ktoré ich majú ochrániť a vytvoriť čo najlepšie podmienky na podnikanie.

Slováci potrebujú vládcu, povedal ktosi múdry. Potrebujú vodcu a vládcu, lebo sami si vládnuť nedokážu. Potrebujú silnú ruku západu, ktorá im ukáže, kde patria a kto sú.

Cesta späť do systému, ktorý mňa, ktorý vás, ktorí nás naučil robiť a zarábať peniaze na živobytie (nie čakať na prácu, nie čakať na peniaze) už nie je možná. Cesta späť nie, len cesta dopredu ešte k väčšiemu úpadku. Nastavený je totiž komplexný úpadok celej spoločnosti. Masa ľudí je tlačená silou. Vpredu sú vodcovia, lídri, menežeri, riaditelia, investori. Vpredu je magnet, ktorý ťahá stádo ľahko ovládateľné, za desaťročia zmanipulované. Sila peňazí, ktorá zmenila charakter. Stačilo tak málo ingrediencií a boli vtom.

Miesta učiteľov, farárov a notárov, najváženejších ľudí minulých storočí obsadili ľudia, pre ktorých je inteligencia národa neznámy pojem a pojem zodpovednosť rastie iba na lúkach šafranu.
Päťmiliónový národ uveril…a mám taký pocit, že stále verí. Verí, že klamstvo je iba dočasný pojem v rovnici, ktorý vymení v budúcnosti za ISTOTY. Ja však vážne nechápem, ako je možné, že ľudia bezmedzne veria slovám, keď veriť by mali viac skutkom… Lenže tie absentujú, totálne absentujú.

Hovorí sa, že s džbánom sa chodí po vodu dovtedy, kým sa uško na džbáne neodtrhne. Už keby sa odtrhlo, lebo obyčajným smrteľníkom už nepomôže žiaden liek a ani pramenitá voda z toho džbánu.

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216694x
Priemerná čítanosť článkov: 3140x

Autor blogu