Založ si blog

Fico s prosíkom v Pittsburghu

Neviem prečo, ale s príchodom jari ma s oveľa väčšou intenzitou prenasledujú myšlienky o najoslavovanejšom mužovi Slovenska, pánovi Ficovi. Začínam sa vážne znepokojovať, kde to vlastne žijem? Najprv mňa rozčertí, že sa so mnou pán premiér neradil a v období, kedy aj všetky vesmírne telesá sú obchodným vzťahom veľmi nepriaznivo naklonené sa rozhodne odísť do Pittsburghu a prosiť za celý národ veľkého brata investora, ktorý nás už aj tak dosť ožobračoval.

 

Klopte a bude vám otvorené, proste a bude vám dané! Aká trúfalosť je v tomto človeku rozhodovať za nás, všetkých! Aká zbabelosť, v snahe udržať si prchajúci good will priklincovať celý východ viac do jarma. Nuž, bude nám dané byť aj naďalej otrokmi na vlastnom území. Bude nám dopriate aj naďalej tvoriť zisky pre brata, ktorý s ľahkosťou a bravúrnosťou bude posielať doláre vyrobené Slovákmi na Slovensku domov. Ó, ďakujeme za naozaj reprezentatívny výlet do zámoria. Škoda, že do batoha ste si nepribalil všetko to sebavedomie, ktorým oplýva vaša osobnosť na domácom javisku. Nechápem, kde sa stratilo vaše krasorečnenie právnika, odvaha a rovnosť, ktorá vám mala žiariť z očí, zo srdca, z každej bunky vášho tela, veď ste išiel reprezentovať päť miliónový národ v srdci Európy, ktorý už nemá nič len prázdne ruky, holú r.ť a doživotné úvery v zahraničných bankách.

 

Sklamal ste ma, pán Fico. Na tých fotkách ste ako ustráchaný žiačik, ktorý predstupuje pred riaditeľa školy, aby ho pokarhal za priestupok a nie premiér slovenského národa, ktorému ste vtlačil do srdca priazeň amerického velikána.

 

Verte mi, nestojíme ani o priazeň, ani o žobračenku.

 

Pamätajte, že život nie je priamka smerujúca od bodu A do bodu B. Reprezentujú vás hodnoty, ktoré zanecháte, keď opustíte stoličku premiéra. Vaše krasorečnenie 10. marca minulého roku viedlo národ k omylu. Sčasti vás aj chápem, reprezentujete šedú väčšinu Slovenska. Všetkému je však raz koniec, skúste uvažovať o tom vašom. V akých číslach sa budú násobiť provízie, odmeny, mzdy pre verejných činiteľov – účastníkov rôznych káuz, o ktorých bežní smrteľníci ani len nesnívajú? V akých číslach sa budú deliť dávky tým, ktorí nepreložia ani otep slamy, ale vytrvalo a odovzdane čakajú „vraj“ na prácu? V akých číslach sa budú odpočítavať dávky tým a pre tých, ktorí už roky žijú z ruky do úst?

 

Jazykom kresťana napísané, len pánboh dobrotivý vie, kam siaha vaša láska k blížnemu. O míľu ďalej, ako tým pred vami. S údivom hľadím, ako ľahko a bez povšimnutia si všetci tí lumpi tu bez zábran hodujú.

 

Len čo ste sa vrátil domov osláviť Veľkú noc, sa dozviem, že ste vlastne bezdomovec a ja začínam vážne uvažovať o tom, aby tí, americkí investori, ktorí vám aj neverbálnou komunikáciou dali značne najavo, kto ste a aký ste malý, že si to predsa len rozmyslia. Už mám pre nás pripravenú oslavnú báseň Vyhnaní z raja. Vraj vašou doručovacou adresou je Úrad vlády. No commnet.

 

Neuplynulo ani 24 hodín a ja som sa dozvedela ďalšiu novinku, že vás uvidím v Modrom z neba. Nebudem si plánovať na ten večer nič, to mi verte. Viete prečo? Každého popularita niekde začína a niekde končí. Public relation je dobre prepracovaná metodika, ktorou sa riadia politici, ale váš good will sa v Pittsburghu úplne rozplynul.

 

Na záver jedna rada.

Minulého roka sa investičná skupina Penta chválila, že má toľko finančných prostriedkov, že nie sú ochotní investovať do Slovenska, lebo nemajú v ňom pre svoje investičné zámery priestor.

Ak premiér štátu musí „prosiť“ jednu súkromnú spoločnosť a ticho sa usmievať aj za cenu vydierania, mali by sme im na Slovensku ukázať dvere a dať príležitosť Pente, nech aj ona niečo urobí pre tento národ!

A ak by sa to akosi nedalo urobiť, treba prispôsobiť zákon. V tom ste veľmajster, pán premiér. A že sa potom na nás naši vzácni americkí priatelia vykašlú? Nič nové pod slnkom. Veď čo možno očakávať od štátu, ktorý ani nevie zakresliť Slovensko na mape?

 

 

 

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216332x
Priemerná čítanosť článkov: 3135x

Autor blogu