Založ si blog

Odpočutý rozhovor

Dnes ráno som ako obyčajne cestovala do práce autobusom číslo 3. Bolo sychravo a hmlisto a šero svitania ešte nenadobudlo hmatateľné obrysy. Čas ako stvorený na driemoty a snenie. Zo sedadiel za mnou ho pretrhli dva tiché, konšpiračné hlasy.

– Počúvaj, pred ktorou kotolňou sa večer stretneme?

– Najlepšie pri tej na Hviezdoslavovej, je tam najteplejšie.

– Hm. A nevšimol si si v posledných dňoch nič čudné?

– Nie, nič som si nevšimol. A o čo ide?

– Nevšímaš si, ako ľudia nakupujú?

– A prečo? Nič som si nevšimol, iba ak Rómov, ktorí ako obyčajne plné nákupné vozíky nakladajú do taxíkov. Ale to robili aj minulý rok.

– No ani ja som nič nespozoroval. A pritom nákupná horúčka v ostatných krajinách vrcholí.

– No a čo sa deje? Źeby zasa Vianoce?

– Pst. Ty nevieš, že prezident Putin dostal list od mimozemšťanov, že koniec sveta nastane už o tri dni a to presne desať hodím ráno moskovského času?

– Nie. A to naozaj bude koniec sveta?

– Zadubenec, všetci to vedia, píše sa o tom všade, hypermarkety prázdne… a u nás nič! Žiadne nákupy, žiadne bunkre, žiadna panika.

– Pamätáš sa, keď Kaufland vyhlásil nočné nakupovanie so zľavou? To bol zážitok! Aj pár ranených sa vyskytlo?

– Niečo podobné, iba nik nevyhlásil  nákupy skoro zadarmo, iba to, že už bude koniec sveta. A vidíš, Slovákom to ani nepohne. Žiadne nákupy, žiadne zásoby, žiadna panika… čo myslíš, prečo?

– Si zadubenec, ak to nevieš. Veď Slovač plne verí Smeru a jeho vodcovi Ficovi.

 

Autobus  zastavil na zastávke a besedujúci zo sedadla za mnou sa zdvihli na odchod. Pekne oblečení, mierne zarastení, s igelitkami v rukách sa bez náhlenia predierali k dverám. Žiadne zamestnanie ich zrejme neťažilo.

Pomyslela som si iba. Tí dvaja majú v podstate pravdu. Hlboká a čistá viera nevedomých.

 

 

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216344x
Priemerná čítanosť článkov: 3135x

Autor blogu