Založ si blog

Pán Fico, vždy je príležitosť začať. .. alebo spamätať sa

Zajtra je nedeľa a ja pevne dúfam, že ma pán Fico nesklame. Sklamali ma aj iní politici, ale tým sa budem venovať niekedy inokedy.

 

Fico je ten, ktorého zbožňuje a miluje drvivá väčšina voličov SR. Ježiš nachádzal pravdu v chlebe a víne. Kde ju nachádza Fico? Do marca 2012 to bolo v istotách sľubov, teraz v klamstvách. Pred týždňom nám, svojim voličom (ja k ním nepatrím), jedno naložil.

 

Tvrdil totiž, že dnes sa v eurozóne nečaká na nič iné, iba na to, že niektorá krajina urobí chybu, nesplní záväzok a letí. Že vraj, by bolo dobre, aby tam bolo menej krajín, ako je teraz… vraj preto musí byť Slovensko veľmi obozretné, aby neurobilo chybu a aby prekvitalo, len tak mu budú dôverovať.

Ja som sa z tejto informácie, pán Fico, spamätávala celý týždeň a chcem vás poprosiť, aby ste nerobili zo svojich voličov ešte väčších hlupákov, ako sú. Sú preto, lebo vás volili. V týchto vetách ja vidím akési hľadanie ospravedlnenia pre seba samého pred týmto národom, ktorému velíte. Ale zle, verte mi!

 

Na vaše konanie som našla niekoľko výstižných prísloví. Ako prvé uvediem: Zlý pán, ktorý nikdy nebol poddaným. Ste síce občanom Slovenskej republiky, ale asi titul JUDr. Vás vyniesol vyššie, ako sú obyčajní ľudia tejto krajiny.

 

Ej, boli múdri tí naši predkovia, keď povedali: Kde nieto poriadku, ide všetko do úpadku.

 

Takmer 50% voličov vám preukázalo vernosť a preto: Verný sluha, pánovo bohatstvo. Ale dokedy? Krava ostane navždy kravou, sviňa sviňou, pes psom… ale z ľudí štvornohé ovce neurobíte. Nikdy!

 

Slovenský parlament, ktorého väčšinu tvoria ľudia vašich farieb však plne vystihuje aj toto príslovie: Akí páni, takí podaní, preto je cesta SMERu tam, veď vy dobre viete kam.

 

Mne sa však veľmi páči toto príslovie: Rozkázal pán psu a pes chvostu. Na chvoste sú dnes tí, ktorým práca smrdí, ale keď som si prečítala konsolidačné opatrenia do roku 2015, vašou snahou je ten chvost systematicky budovať a rozširovať, preto dávajte pozor, aby neplatilo: Kde niet, ani Pán Boh neberie.

 

 

Realita dneška

21.02.2015

Referendová sopka

04.02.2015

Viem si predstaviť, ako bude vyzerať nedeľa 8. februára u nás doma. Pokojná, pohodová, s predlženým spánkom možno aj do deviatej… , jednoducho taká zavidenia hodná. Biela bude aj naďalej biela. Čierna ostane čiernou. Pracovná doba v nákupných centrách sa nezmení a všetci nákupov chtivých si budú môcť s chuťou utrácať svoje chechtáky. Ak nepríde väčšia [...]

Pastiersky list. Posolstvo prvé.

26.01.2015

Téma 1. kvartálu roku 2015 nenechala suchou a neznalou jedinú domácnosť, jedinú osadu, jediný dialóg dvoch známych či priateľov, jediného blogera či novinára. Referendum. Áno, referendum, vojde do dejín Slovenska a možno aj do učebníc dejepisu alebo morálky. Vhodnosť zvážia, ako vždy, kompetentní. Poviem pravdu, nemám rada túto tému a po prečítaní titulkov správ [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

prorok

Postrehy zo života, ktoré rozplačú..., potešia..., poučia... ak aspoň jednému vyčarím úsmev na tvári, ak aspoň jedného poteším, ak aspoň jedného poučím, budem šťastná. Som tu pre vás... jedná z vás. ...viem sa rýchlo nadchnúť, viem sa rýchlo rozhodnúť, viem sa rýchlo a nahlas rozhnevať... to som ja

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 216323x
Priemerná čítanosť článkov: 3135x

Autor blogu